Om Förskolan Kabyssen
Närmiljön blir en del av lärmiljön och naturen och intilliggande skogen ger oss oändliga möjligheter till undervisning och utmaningar.
Förskolans öppettider är i dagsläget klockan 6.00-17.30 men kan justeras efter familjernas behov. Vi erbjuder ett öppethållande om max 12 timmar per dag.
Vi kommunicerar med vårdnadshavare genom Unikum, dit man får inloggning när barnet börjat hos oss. Vi har även projektväggar inne på avdelningarna där vårdnadshavare har möjlighet att följa vår verksamhet på ett nära och lättillgängligt sätt.
Avdelningarna på Kabyssen
Förskolan Kabyssen är uppdelad på sex avdelningar som jobbar nära tillsammans.
På gröna avdelningen går barn i åldrarna 1-3 år. Lärmiljö och lekmaterial är anpassat utifrån barnens ålder, gruppens behov och intresse.
Rosa avdelningen är femårsavdelningen. Här går barnen under sitt sista år på förskolan. I en åldershomogen grupp som denna är material och miljö utformat för mesta möjliga utmaning och utveckling.
Orangea avdelningen har barn är i åldrarna 3-4 år.
Gula avdelningen är en mindre åldersblandad grupp.
Förskolans lärmiljöer
Lärmiljöerna på förskolan ska vara tillgängliga för alla. Alla barn ska tycka att miljöerna tilltalande och utmanande, det ska finnas rum och utrymme för lärande, lek och vila.
Innemiljön
Vi arbetar med fantasi och kreativitet och låter barnen vara med och skapa lärmiljöerna. Vi använder mycket okodat material som inte är bundna till traditionella normer och utmanar barnen att använda sin kreativitet i samspel med andra för att skapa sin lek och använda materialet på nya sätt.
Materialet finns tillgängligt för barnen, på deras nivå och med möbler i deras storlek. Det material de inte kan nå finns tillgängligt visuellt, barnen kan se allt material och kan be om hjälp att ta fram. Vi har mest öppna hyllor och skåp!
Utemiljön
Förskolan ligger i anslutning till Furulundsskogen där barngrupperna ofta är ute på upptäcktsfärd. Kabyssen har en fin utemiljö med fem olika gårdar vilka erbjuder barnen möjlighet till fysisk aktivitet, rörelse och inspirerande lek.
Förskolans utemiljö är uppdelad upp i olika zoner där pedagogerna och barnen tillsammans leker och utforskar i takt med årstidernas växlingar, barnens intressen och förskolans prioriterade mål. Zonerna varierar i innehåll och uttryck och barnens inflytande över vad som händer på gårdarna är stort.
Förskolans olika gårdar erbjuder kroppsliga utmaningar såsom gungor, spring och lek men även utrymme för småskalig lek och finmotorisk utveckling. Gårdarna har olika inriktning och syfte och varje gård erbjuder olika motoriska utmaningar.
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 3 juni 2024